PELSA скоро се мести на нов сайт - www.pelsa.org

   
НАЧАЛО
КАКВО Е PELSA
НОВИНИ И СЪБИТИЯ
ВИЕ СТЕ...
ТЪРСЕНЕ
ДАРЕНИЯ
ЕГ ПЛОВДИВ
СНИМКИ
ЗА КОНТАКТИ
ЛИЧЕН ПРОФИЛ

Дарения


Реклами


 

Набиране на средства и дарения

Асоциацията непрекъснато се занимава с набиране на средства за подпомагане на ЕГ Пловдив, училищните програми, проекти, преустройствени работи както и неща от които учениците и учителите се нуждаят. Ние сме безкрайно благодарни на всички донори, чиято щедрост ни позволява да осигуряваме тази помощ, да показваме признателността си към гимназията и да осигуряваме по-добро бъдеще за учениците.

Наше задължение е да изпълняваме желанието на донорите за анонимност или публичност на техните арения и по подходящ начин да изразяваме благодарността си - чрез публикуване в нашия електронен бюлетин, поместване на информация на уеб страницата на гимназията, упоменаване в училищните списъци на дарителите и по различни други начини. Наша основна цел е да осигурим максимално точно спазване на инструкциите на донорите относно използването на дарените средтва и да гарантираме използването им по точно предназначение.

Вашите дарения са високо ценени от страна на ЕГ Пловдив, учениците, учителите и Асоциацията. Те са изключително важни за развитието на потенциала на учениците и поддържането на училището ни. Какво може да бъде по-важно от това?

С Вашето дарение Вие помагате да построим съвременната история на гимназията и  оставяте нещо след себе си. Чрез Вашето дарение Вие ставате пример за учениците - пример, който те ще последват и един ден на свой ред ще оставят следа в историята на гимназията.

Асоциацията също така работи заедно със ученическия парламент на ЕГ Пловдив, който често е директен бенефициент от дейността и като такъв предоставя доклади в потвърждение на това, как се усвояват средствата по проектите и до каква промяна са довели те.

Защо да дарите
Паричното дарение направено за Асоциацията Ви осигурява данъчни облекчения тъй като тя е регистрирана като организация с идеална цел (non-profit organization). С други думи, парите, които дължите на правителството, се намаляват и се пренасочват към нещо което Ви е по-свидно и близко до сърцето - ЕГ Пловдив. За повече информация как  точно да заведете тези разходи в данъчната си декларация, свържете се с нас.

Ако изключим данъчната изгода, какви други причини имате за да направите дарение?
По този начин променяте към по-добро нечии живот.
Вашето дарение само по себе си просто има значение и в това е целият му смисъл.  Дали парите от даренитето Ви отиват за ученическа стипендия, за създаване  на нови училищни програми, за конкретна кампания за събиране на средства, за общи нужди на училището или конкретни нужди на Асоциацията, Вашето дарение ще остави следа в не една съдба.
Инвестирането в ЕГ Пловдив Ви дава възможност да станете част от нещо което обичате, прави ви съпричастни с живота и развитието на гимназията и създава силни връзки с училището.
Дарението Ви изразява одобрението Ви към това, което Асоциацята се опитва да направи както и благодарност към това което ЕГ Пловдив Ви е дало в живота.
Данъчно облекченото ви дарение също увеличава шансовете ни да:
- подкрепим финансово начинанията и ежедневието на ЕГ Пловдив,
- помогнем на училището в постигане на крактосрочните и дългосрочните си цели,
- съветваме учениците и родителите и да им предоставяме ползотворна информация за възможностите за обучение след езиковате гимназия
- предоставяме на учителите информация за новостите и модрените тенденции на образованието
- помагаме на тези които нямат късмета да са задоволително осигурени финансово
- насърчаваме събирането на дарения от всякакви източници

Кой дарява?
За сега 100% от събраните средства се осигуряват от индивидуални дарения от над 4000-те регистрирани завършили. Дарители има във всеки един щат на САЩ, във Великобритания, Канада, Австралия и на много други места.

Как се използват даренията?
90% от събраните средства отиват за нуждите на ЕГ Пловдив. Останалите 10% от събраните дарения покриват разходите за дейността на Асоциацията. Тези разходи включват ежегодни държавни и данъчни такси, разходи за регистрация, водене на счетоводство, поддържане на уеб страницата, наемане на професионални услуги необоходими за осъществяването на дейността на Асоциацията, и др. Разходите по осъществяването на транзакциите (PayPal и други) се поемат изцяло от нас.

Какъв е механизмът на даряване?
Да предположим, че Вие избирате да дарите $25 за някои от текущите кампании за събиране на средства, примерно закупуване на компютър за канцеларията на училището. След натискането на съответния бутон, Вие бивате отведен на страницата на PayPal за осъществяване на финансовата транзакция. Ако не сте регистрирани с PayPal, можете да направите това в момента на плащането.
Превеждането на средства през PayPal е бързо, лесно и напълно сигурно. Тяхната система гарантира пълна сигурност срещу хакери и неауторизирани транзакции. PayPal таксува транзакцията с 1.9% - 2.9% от преведената сума + $0.30 USD или в конкретния пример в сметката на Асоциацията ще бъдат преведени $24.20. 90% от дарената сума, или $22.50 автоматично се отделя за закупуването на компютъра. 10% от сумата отива за оперативните разходи на Асоциацията. Таксата от $0.80 за PayPal транзакцията се поемат изцяло от нас. Двете страни (ние и Вие) получаваме email веднага след като транзакцията се осъществи. След приключването на транзакцията, ние прибавяме Вашето дарение към базата данни и процента на събрани средства за съответната кампания (отразен на уебсайта ни) нараства.
Вашето дарение влиза в архивите на Асоциацията и в края на годината, при поискване, Ви се издава официален документ за пълната сума на даренията, които сте направили за последните 12 месеца. Този документ прилагате с данъчната си декларация, за да ползвате данъчните облекчения върху дарената сума.
Ако имате някакви специални изисквания за предоставяне на дарението си или за изразяване на нашите благодарности, моля свържете се с нас.

Какви са в момента действащите програми за събиране на средства?
Ние наричаме тези програми кампании за събиране на средства. Списък на текущите кампании може да намерите тук.

Как да направя дарение?
Предпочитаният начин за дарение е чрез интернет като използвате съответните бутони за всяка една от кампаниите. Ние изпозлваме PayPal за осъществяването на финансовите транзакции. Ако предпочитате обаче, може да ни изпратите чек на адрес 419 Lafayette Street, 3rd Floor New York, NY 10003 USA
За  ваше улеснение, разпечатете тази форма и я изпратете заедно с чека.
За момента асоциацията приема само парични дарения, като работим по въпроса за уреждане приемането и на предметни такива.

Къде се правят даренията?
Тук

Има ли други начини по които можете да се допринесе?
Може би сте забелязали рекламите и малки обявите по страниците. Те ни помагат да си осигуряваме допълнителни средства за покриване на оперативните ни разходи и да поддържаме този уебсайт.

Дарения конкретно за Асоциацията
Много хора задават един и същ въпрос: "Всичко, което правите за гимназията с нашите дарения, е прекрасно, но как можем да дарим пари специално за нуждите на Асоциацията?". Просто използвайте тази кампания и всички средства от това дарение ще отидат за Асоциацията.

Фирмени дарения
Знаете ли че лесно може да удвоите или утроите дарението си за ЕГ Пловдив? Повече от 1000 компании по света предлагат дублиране на даренията на служителите си. Т.е. компанията добавя същата сума към тази която Вие предоставяте. Ние ще отчетем пълната сума (Вашата + тази на компанията) като Ваш личен принос. Свържете се с отдел човешки ресурси на фирмата в която работите, за да разберете повече подробности как става това във Вашия случай.

Въпроси?
Свържете се с нас.

Ако направите дарение...

  $0 - $50   Ние ще Ви благодарим с личен емайл
  $50 - $100   Ще Ви изпратим благодарствена картичка по пощата
  $100 - $1000   Ще публикуваме името Ви в специалната секция на нашия електронен бюлетин и на страницата на гимназията
  $1000 - $5000   Ще получите официален сертификат за дарител
  над $5000   Ще получите специален благодарствен документ и подарък. (Моля свържете се директно с нас за дарения над $5000)
  Разбира се ако желаете анонимност, ние ще се съобразим с това.

РекламA


Вашата реклама тук?
Пишете ни

Начало     За PELSA     Новини и събития     Вие сте...      Търсене     Дарения     Снимки     За контакти     Личен профил
Copyright © 2008 - PELSA, Inc. Всички права запазени.
 

This website is created and maintained by Business IT Essentials